Hur mycket får en stafettläkare i lön i Norge?

Hur mycket får en stafettläkare i lön i Norge?

26 januari, 2023 Av Av Ing-Britt Lundgren

Som läkare har du sannolikt fått ligga i när du har utbildat dig och sedan försökt få in en fot på arbetsmarknaden. Men när du väl har kommit dit kan du vilja hitta olika sätt att försöka få upp din lön lite grann. Ett sätt att göra detta och att ta din karriär till nästa nivå är att jobba utomlands. Men hur mycket får en stafettläkare i lön i Norge egentligen? Läs vidare för att få svaret!

Så mycket kan du som stafettläkare få i lön i Norge

Som stafettläkare i Norge kan du få en lön som ligger någonstans i häraden kring 85 100 kronor. Detta är nämligen den genomsnittliga lönen för läkare som arbetar i vårt västra grannland. Spannet för lönerna inom denna yrkesgrupp sträcker sig dock från omkring 74 000 kr i månaden till 85 100 kr. Det är framför allt din ålder, erfarenhet och kompetens som styr lönesättningen och löneutvecklingen.

3 sätt att försöka få upp lönen när du jobbar som läkare

Oavsett om du jobbar som stafettläkare med lön i Norge eller om du arbetar här hemma i Sverige kan du vilja få upp din lön lite grann. Detta kan du bland annat göra på följande sätt:

  • Bygg upp ett starkt yrkesnätverk. Ett bra sätt att försöka stärka din position på arbetsmarknaden är genom att bygga upp ett starkt yrkesnätverk. Nätverket ifråga bör bestå av kollegor och andra kontakter inom vården. De olika kontakterna kan bland annat meddela dig om nya möjligheter som kan uppstå och presentera dig för än fler nya kontakter.
  • Specialisera dig. Ett annat bra sätt att stärka dina aktier som läkare är genom att specialisera dig inom något visst område. Genom att göra detta kan du ofta få upp lönen lite grann samtidigt som du fortsätter att utvecklas som yrkesmänniska.
  • Bli en vass förhandlare. Ett tredje effektivt sätt att lyckas med löneförhandlingen är att vara en vass förhandlare. Om du inte redan är detta bör du sträva efter att bli en sådan. Förbered dig inför löneförhandlingen och kom dit med olika datapunkter som styrker ditt case.