Säkerhetsdörrar

10 maj, 2017 Av Av admin

En bra säkerhetsdörr är nästintill ett måste om man bor i Sveriges huvudstad. Inte för att Stockholm likt en småstad i Sydamerika löper risk för gängvåld och korruption som sprider sig överallt, och inte för att Stockholm håller på att förvandlas till ett urvattnat område där ingen längre går säker. Utan för att det trots allt är en stor stad med mycket action, där det definitivt inte skadar med den extra tryggheten som en säkerhetsdörr för med sig.

Det är dessutom inte bara dyra smycken och ärvda antikviteter som säkerhetsdörren skyddar, den bildar även ett effektivt skydd mot brand, oljud och såklart– viktigast av allt– den håller din familj och dina husdjur i säkert förvar.

Skyddar familjen

Våra barn föds alldeles hjälplösa in i denna värld. De kan visserligen öppna ögonen direkt, men står inte på benen timmar efter sin födsel som fölen och kan inte springa omkring och upptäcka världen bara några dagar senare som kalvarna. De litar på att du skyddar dem och tar hand om det. Det hjälper säkerhetsdörren till med.
Så småningom kommer dina barn bli mer och mer självgående, även om det är svårt att föreställa sig när de häller ut mjölk på bordet och sliter av sig blöjan på vardagsrumsmattan. Det kommer alltså komma en dag då degår hem själva från skolan, släpper in sig själva med egen nyckel och sen sätter sig och kollar på tv med ett knäckebröd medan de väntar på att ni ska komma hem från jobbet. Även här kan man lita på att säkerhetsdörren hindrar människor med onda avsikter från att komma in och göra det duktiga skolbarnet illa i jakten på värdesaker.

Skyddar husdjuren

Även våra älskade fyrbenta, något ludna, vänner har nytta av en säkerhetsdörr. Oavsett var i Stockholm du bor, om det är lägenhet eller hus, så finns risken att det skulle börja brinna. Det är till och med vanligare än de flesta tror med rökutveckling i trapphuset, kanske för att någon av grannarna har brand inne hos sig, som sen sprider ut i det gemensamma utrymmet. För att inte dina djur som är ensamma hemma i er lägenhet ska behöva lida, kan ni installera en säkerhetsdörr som effektivt håller ute både eldslågorna och den giftiga röken.