Så återvinner du bubbelplast

28 juni, 2017 Av Av admin

Så återvinner du bubbelplast

Bubbelplast är nästan lika mycket ett nöje som det är ett förpackningsmaterial. När du har lekt färdigt med bubbelplasten kanske du undrar var du ska göra av den? Även om det är en form av plast kan det nämligen vara svårt att hitta ett ställe som kan återvinna den. Om inte din lokala återvinningsstation kan göra detta finns det sätt på vilka du kan återvinna eller återanvända din bubbelplast.

Eftersom bubbelplast inte är biologiskt nedbrytbart bör den återvinnas. Det finns även andra anledningar till varför du inte vill förvara den i soporna. Plast är en produkt som framställs med hjälp av petroleum, vilket gör att du kan bidra till att minska användningen av petroleum genom att återvinna plasten. Om puppelplast letar sig in i en förbränningsugn kommer den släppa ifrån sig de giftiga kemikalier som finns i plasten, vilka är väldigt skadliga för hälsan.

Bubbelplast är lätt att återanvända och genom att göra detta kan du spara pengar nästa gång du behöver skicka någonting ömtåligt eller förvara ett bräckligt föremål. Bubbelplasten kan dessutom ställa till med problem när du kastar den i soporna, då den lätt flyger iväg i vinden fladdrar ut på motorvägen. Den kan också fastna i sopbilen och tvinga sophämtarna att ta loss den för hand. Genom att inte kasta din bubbelplast hjälper du både återvinningsföretaget och miljön.

Återvinning och återanvändning av bubbelplast

Ofta kan bubbelplast återvinnas tillsammans med till exempel plastpåsar och andra typer av plastfilm, men så är inte alltid fallet. Det är därför viktigt att du följer de riktlinjer som finns för din lokala återvinningsstation. Du kan också återanvända bubbelplasten och använda det på nytt som förpackningsmaterial. Den är också bra att ha om du skulle behöva skydda värdefulla föremål under en flytt eller då du ska skicka dessa på posten.

Ett annat populärt användningsområde för bubbelplast är att använda plasten till att tillverka kostymer till halloween. Det finns många uppfinningsrika sätt på vilka du kan använda plasten om det skulle vara så att du inte har möjlighet att återvinna den. Ett tips är att kika på Pinterest för att få uppslag och idéer.