Renovera fönster

26 december, 2017 Av Av admin

Renovera fönster

Både nya och gamla fönster kan behöva renoveras och förnyas. Det är bättre att börja med renoveringen innan det har gått för långt och fönsterna måste bytas ut. Olika klimat och temperaturer sliter på husets fönster. Därför är det viktigt med underhållning av fönsterna regelbundet. Om en husägare lyckas lära sig själv hur man sköter detta man många tusenlappar sparas in. Om fönsterna inte blir omhändertagna ger det hela huset ålderskrämpor alldeles för tidigt. Fönsterna är mer utsatta än övriga delar av fasaden det är på grund av att de är tunnare och utsätts för mer temperaturskillnader mellan ute och inne. Det finns också många fogar som ska hållas tätt.

Varför renovera fönster

Det är viktigt att fönsterna till ett hus ska kunna släppa in så mycket ljus som möjligt. De ska också kunna öppnas och stängas ordentligt. Innan jag börjar att renovera fönsterna är det viktigt att fråga sig om det är bättre att renovera eller köpa nya fönster. Att köpa nya fönster är en hög kostnad men att renovera sina fönster är tidsfördrivet och kräver mycket tid. Att göra ett fuskarbete lönar sig inte i längden utan det är viktigt att göra det bra och lägga ner den tid som krävs. Många gånger är fönsterna i bättre skick än vad man kan tänka sig innan man börjar arbetet. De är gjorda för att tåla mycket likaså är fönsterkarmarna. Har man inte tid eller ork att göra arbetet själva kan man självfallet utföra en professionell fönsterrenovering hos ett företag.

Så renoverar du fönster

Det finns olika steg att följa när man ska renovera fönster. Det kan vara bra att ha en check lista att följa. Till att börja med kan det vara bra att bestämma vilka färger du vill använda dig av. Sedan för att inte spendera mer pengar än nödvändigt är det bra att beräkna hur mycket färg, spackel och maskeringstejp du behöver och andra viktiga material. Se till att inhandla allt du behöver innan du börjar arbeta så att du inte behöver springa flera gånger till affären. Det är viktigt att ha penslar, rengöringsvätska och lösningsmedel till färgen. Se till att skydda saker som är nära fönsterna så som möbler, mattor, rabatter etc. du kan använda plast för att täcka över dem. Det är väldigt viktigt att du har en bra stege eller pall att stå på. Om fönsterna är placerade högt upp kan det också vara bra att ha en hjälm på huvudet. När du har detta klart är det bara till att börja arbetet.