Renovera ditt kök och förnya det

11 augusti, 2017 Av Av admin

Du kanske har bott i din bostad i flera år och känner att det är dags för en förrändring. Köket är ofta ett av husets mittpunkt där alla samlas för att äta och laga mat och att förya det här rummet kan ge ett lyft till hela huset. Här listar vi enkla knep för att förnya ditt kök!

Byt ut prylarna!

Bara genom att byta ut kökets prylar kan en stor synlig förändring ske i rummet. Dessutom kan det ge mer glädje åt matlagningen att ha modernare och bättre prylar. När du köper nua vitvaror är det bra att titta efter deras miljö- och energiklasser så att du dessutom gör att miljövänligt och ekonomiskt val!

Att byta kran eller diskbänk är också en bra förändring inom renovering. Anlita en fackperson eftersom att det innebär rörarbete. Om en vattenskada skulle uppstå och arbetet inte är fackmässigt utfört, blir du ofta själv ersättningsskyldig för att det inte täcks av hemförsäkringen.

Jobba med detaljer

Om du dessutom förändrar kökets detaljer kan hela rummets utseende och atmosfär förändras. Häng upp nya bilder och tavlor eller ställ in växter i köket. Även renovering inom belysning gör stora skillnader. Att montera spotlights i taket eller dimmerfunktion på all belysning kan göra mycket för upplevelsen i köket. Att måla om fräschar också upp hela rummet. Fräschare färg på väggarna kan ge köket ett snabbt lyft. Måla i samma färg som tidigare eller välj en ny.

Fler tips för renovering hemma finns via denna sida.