Investerar i kommersiella fastigheter

8 maj, 2020 Av Av Redaktion

Kommersiella fastigheter kan verka som ett enkelt sätt att tjäna pengar, men om du inte vet vad du gör så kan det vara en riktig huvudvärk. Det är inte ett område som du vill spela med dina pengar och med investeringspotential där för alla erfarna fastighetsinvesterare, måste du ta en chans och inte ta en förlust. Jag har satt ihop några steg som du kan följa för att minimera risken med din investering.

Det första du behöver göra innan du investerar i kommersiella fastigheter är att titta på dina nuvarande utgifter vanor. Hur är ditt utgiftsmönster? Till exempel görs det månadsvis eller en gång i veckan? Vilka är dina mål och hur mycket förväntar du dig realistiskt att spara på dina energiräkningar i framtiden? Den goda nyheten är att om du spenderar för mycket pengar för ofta så kan du undvika det. Börja med att trimma några av de onödiga utgifterna ur din budget. Sedan, när du har din budget räknat ut och du kan se var du har mer än du behöver så kan du börja omfördela pengar till de saker som du behöver. Detta innebär att du inte längre behöver spendera mer än du gör.

När du har fått dina utgifter under kontroll och har kontroll över din ekonomi, är nästa steg att börja titta på dina energikostnader, vilken typ av företag du vill köra och platsen för din nya kommersiella egendom. Detta kan vara ett mycket svårt steg att ta, särskilt om du har en dålig kreditvärdighet, men det kommer att vara värt det i slutändan.

Rätt byggnad för företaget

Har du en affärsidé som du vill fortsätta? Om så är fallet måste du se till att du får en bra plats för ditt nya företag. Du måste tänka på de potentiella kunder som du kommer att locka genom att ha en plats nära en stadskärna. Finns det ett gym i närheten eller ett sjukhus som ligger nära dig? Nästa du behöver tänka på storleken på ditt företag och om du behöver anställda, hur många och hur länge? Tänk på din potentiella personal om du öppnar en ny butik eller hur många personer som du skulle behöva om du öppnar en restaurang. Slutligen måste du se till att du köper rätt byggnad för att hysa ditt företag. Detta kan tyckas självklart men många människor glömmer detta steg när de köper sin egendom. Många gånger människor befinner sig att köpa en fastighet med en mycket låg planlösning och detta är anledningen till att de slutar betala en massa pengar för en fastighet som inte fungerar för dem.

Det finns flera åtgärder som du kan vidta för att minska risken när du köper kommersiella fastigheter. Med lite forskning kan du hitta en fastighet som erbjuder bra avkastning för dina pengar och innebär också att du inte behöver oroa dig för det så mycket.

Besök naringsfastighet.se för fastighetsfrågor.