Fastigheter och hantverkare

Från hus byggda på 1800-talet till 1960-tals tegel och miljonprojektshus, till helt nyproducerade hus och lägenheter med reglerad värme och lufttillströmning och ventilation ibland helt utan öppningsbara fönster! Hus och renovering är någonting att gå in för ordentligt när man vill förnya utseendet och sin vardag.

Renovering

På vår hemsida så kommer ni att kunna läsa mer om hur ni på ett smidigt och lagligt sätt kan börja renovera ert badrum, oavsett om ni äger ett hus eller bor i en bostadsrätt. Hos oss så kommer ni också kunna läsa mer om hur ni kan börja planera för er köksrenovering genom att skissa upp en detaljerad plan över hur ert framtida dröm kök ska se ut.

Det är ofta väldigt spännande att börja planera en renovering men många gånger så kommer det också ta upp mycket tid, energi och pengar för er som vill göra en ordentlig och välplanerad renovering. Innan ni bestämmer er för att gå vidare med den renovation som ni planerar så är det därför alltid viktigt att ni gör upp en kostnadskalkyl där ni sakta men säkert räknar ut vad er renovering faktiskt kommer att kosta er. När ni har fått se svart på vitt hur mycket pengar ni behöver lägga ut så kan ni fortsätta att planera er renovation som ni tänkt er eller på ett något billigare sätt.

På vår hemsida så kommer ni att kunna hitta mer information om hur viktigt det är att komma överens med er hantverkare om ett pris på renovering innan allting drar igång. Ni kan alltid välja att komma överens om ett fast eller ungefärlig pris på er renovation men ni kan också välja ett löpande pris när ni anlitar en hantverkare. Detta betyder att ni kommer överens om en timlön för hantverkaren men ni kan också välja att sätta ett takpris på hur mycket ni är villiga att betala totalt. Detta betyder att ni på ett vis blir skyddade om hantverkaren skulle välja att ta betalt för fler timmar än vad man kan förvänta sig för det jobbet som blivit utfört.

Fastighetsskötare har bred kunskapsbank

En fastighetsskötare i Stockholm måste helt enkelt ha en kunskap som sträcker sig utöver det rent praktiska, hon eller han måste ha kunskap om hur olika material förhåller sig till och fungerar tillsammans med andra, och hur de svarar mot olika yttre åtgärder. Kan man smörja med olja i sjutillhållarlås på ytterdörrar? Är det möjligt att tvätta korrugerad plåt med en högtryckstvätt? Svaret på det är förstås ett rungande ja. Mindre rungande är svaret på om det är ok att köra med samma typ av högtryckstvätt över granithällar med målade inskriptioner från 1920-talet. Det bör man alltså inte göra! Sjutillhållarlås bör inte heller smörjas med olja, utan med grafit och endast av en låssmed. En fastighetsskötare är mer än bara en skojig gubbe eller pratfrisk figur med tungan rätt i mun, hon eller han är med största säkerhet också en person med en diger kunskapsbank, både teoretisk och praktisk!