Att flytta i Karlshamn

28 mars, 2018 Av Av admin

Att hitta en seriös och pålitlig flyttfirma i Karlshamn är inte alldeles helt enkelt. Inom flyttbranschen kan man råka ut för oseriösa företag som inte har F-skattsedel, organisationsnummer, trafiktillstånd eller försäkring. För att hitta en bra flyttfirma ska du alltid begära in offerter från flera olika flyttfirmor och be dem inkludera momsen. Kontakta välrenommerade flyttfirmor som vänner och kollegor har använt sedan tidigare och kontrollera om de är medlem i någon branschorganisation, till exempel S3F eller SMF. Hos Kronofogden kan du kolla så att företaget inte är begärt i konkurs och att flyttfirman betalar arbetsgivaravgifter.

Vad är en branschorganisation?

I Sverige finns flera olika branschföreningar för flyttfirmor i Karlshamn. En heter Almega Flyttjänstföretagen eller S3F och en annan heter Svenska Möbeltransportörers Förbund, SMF. Bägge föreningarna publicerar medlemslistor så att du kan se om din flyttfirma är medlem. Det är inget tvång för flyttfirmor att vara med i en branschförening men det ger dem en kvalitetsstämpel och större trovärdighet. Om det visar sig att den firman du har tänkt anlita inte är med i någon av dessa föreningar så behöver det inte vara en negativ indikation, men du bör kolla upp flyttfirman både en och två gånger och be att få en flyttbekräftelse.

För att kontakta en erkänd flyttfirma i Karlshamn behöver man inte jaga. Det finns ett antal välkända och uppskattade alternativ att välja bland. Denna flyttfirma i Karlshamn erbjuder åtskillig hjälp vid flytt.

Fast eller rörligt pris?

Många flyttfirmor i Karlshamn erbjuder både fast och rörligt pris. De flesta konsumenter tycker att det känns tryggare med ett fast pris. Om du väljer fast pris ska du läsa kontraktet och offerten noga. Ibland kan det fasta priset gälla men bara under vissa villkor. Till exempel kan flyttfirman skriva att de fasta priset endast gäller om det finns hiss eller till och med att kräva att det ska finnas en stor hiss. De kan också sätta upp andra villkor som att det ska finnas parkeringsmöjligheter i nära anslutning till bostaden eller kontoret.

Att flytta tunga föremål

Om du har föremål som är väldigt tunga som till exempel ett piano eller ett kassaskåp så brukar man få betala extra för det eftersom det kräver specialutrustning för flyttpersonalen. Bor ni på 6e våningen utan hiss kan det hända att flyttfirman i Karlshamn hellre skickar ut pianot genom ett fönster på en speciell lastmaskin istället för att bära ned pianot eller kassaskåpet sex trappor. Flyttfirman ska alltid skydda föremålen med flyttfiltar, även om de är stora och utrymmeskrävande. Har ni hiss så ska de sätta upp skyddsfiltar på väggarna i hissen så att inga repor uppstår.